Sveža testenina

Sastojci

  • 3 šolje brašna
  • ½ kašičice soli
  • 4 cela jaja
  • 2 žumanca

Priprema

Pomešajte brašno i so i pro-spite na čistu radnu površinu ili veću drvenu dasku za sečenje. Formirajte kupu i na vrhu napravite udubljenje, tako da sve pomalo liči na vulkan. Na tom mestu razbijte jaje, dodajte žumance, i onda umutite viljuškom. Nastavite sa dodavanjem brašna tokom mućenja. Završili ste kada udubljenje nestane i kada dobijete smesu sa grudvi-častom konzistencijom.

Pospite malo brašna na radnu površinu i stavite dobijeno testo na nju. Naneseno brašno će sprečiti da se testo lepi. Počnite sa mešenjem testa. Radite to oko 3 minuta, dodajući usput brašno. Testo je dobro onda kada se ne lepi za ruke.

Kada testo postane glatko, formirajte od njega loptu. Umotajte ga pažljivo u kuhinj-sku krpu i ostavite u frižideru da odstoji bar 2 sata.

Podelite loptu na 4 jednaka dela. Upotrebite oklagiju da biste istanjili testo. Ovako pripremljenu testeninu uba-cite u mašinu za rezance. Ponovite dva do tri puta sa svakom četvrtinom, sve dok ne dobijete dugačak, ujed-načen čaršav od testenine. Pospite tanak sloj brašna preko testenine, a onda je savijte dva ili tri puta i secite na onu veličinu koju želite.

Još recepata iz kategorije

Pronađite recepte po sličnim sastojcima i terminima

Pošaljite komentar

Sva polja su obavezna. E-mail adresa biće vidljiva samo administratorima.