Testo za picu (3)

Sastojci

  • -- za 3 do 4 pice od 28-30 cm --
  • 1 kg brašna
  • 1/2 l mlake vode
  • 1 puna kašika soli (20 gr)
  • 2 kašičice šećera
  • 10 g kvasca
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema

Uzeti čašu mlake vode , 1 kašiku brašna, ceo kvasac i sve to razmutiti sa 2 kašičice šećera. Kad je dobro razmućeno i homogenizovano dodati ostatak vode i pomešati sa brašnom i ostalim sastojcima . Najvažnija stvar je kako ćete mesiti testo, što ga više mesite ono je lepše, mesite ga toliko da počne da se odvaja od posude u kojoj se mesi, pa kad pomislite da je gotovo mesite ga još 2-3 min više. Sad je testo za picu napokon gotovo i odlažemo ga da odstoji i da se podigne. U zavisnosti od temperature u prostoriji testo za picu će biti dignuto između 1h - 1,5h i spremno za “buliranje” (od testa se prave kugle, za picu od 28cm je potrebno oko 300g testa, pa od ukupne količine u ovom receptu možete napraviti 3-4 kugli.

Kugle za testo za picu se prave tako što prvo namastite ruke uljem, za ovu radnju mozete koristiti obično ulje , i odvojene lopte premazati uljem. Kugle za testo za picu ostaviti da odstoje desetak minuta, ako želite da napravite vrhunske pice, testo za picu napraviti 1 dan ranije i ostaviti ga u frižideru pokriveno mokrom pamučnom krpom. Gotovu bulu (kuglu) staviti na sto za razvlačenje koji je prethodno posut brašnom da se testo ne bi zalepilo. Testo za picu razvlačiti tako što se vrti u krug dok se ne razvuče do dimenzije prečnika 30 cm. U zavisnosti od vrste pice sledi filovanje uglavnom se na picu kaprićioza, margarita, fungi… stavlja prvo kečap.

Dobro zagrejte rernu, na maksimum, (obično 250 stepeni), stavite picu na srednju šipku i pecite oko 10 minuta ili više ako volite reš picu.

Izvor: picerija ‘the saint’

Još recepata iz kategorije

Pronađite recepte po sličnim sastojcima i terminima

1 komentar

Denis

20/06/2015
Avatar

Sve je ok. Medjutim, staviti kecap na picu je pravi greh. Iskljucivo paradajz.

Pošaljite komentar

Sva polja su obavezna. E-mail adresa biće vidljiva samo administratorima.