Pravila korišćenja

Korišćenjem bilo kog dela portala kuvajsam.com automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja. Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala kuvajsam.com, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Svi posetioci portala kuvajsam.com imaju pravo da besplatno koriste sadržaje portala kuvajsam.com, ukoliko ne krše pravila korišćenja portala kuvajsam.com. Pristup portalu kuvajsam.com i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Portal kuvajsam.com sastoji se od vlastitih sadržaja, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca, sadržaja oglašivača i linkova na spoljne stranice. Nijedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe. Portal kuvajsam.com sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje sajta kuvajsam.com koristite na vlastitu odgovornost i portal kuvajsam.com se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem portala kuvajsam.com.

Korisnicima portala kuvajsam.com strogo je zabranjeno: objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće zakone Republike Srbije, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički, sadržaja koji je štetan na bilo koji drugi način i sadržaja koji je zaštićen autorskim pravom. Portal kuvajsam.com zadržava pravo da te sadržaje ukloni sa sajta. Portal kuvajsam.com zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje pravila.

Autorska prava

Portal kuvajsam.com polaže autorska prava na autorske fotografije koje su kao takve jasno označene (primer – foto: kuvajsam.com), na vizuelne sadržaje vezane za izgled portala kuvajsam.com i na podatke iz naše baze podataka i korišćenje tog sadržaja nije dozvoljeno bez našeg odobrenja.

Ukoliko želite da objavite neku od fotografija na koje polažemo autorska prava molimo vas da u potpisu te iste fotografije na vašem sajtu jasno istaknete odakle ste je preuzeli (primer – foto: www.kuvajsam.comili nas kontaktirajte radi dogovora o saradnji. Neovlašćeno korišćenje tih fotografija smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sa druge strane, portal kuvajsam.com ne polaže autorska prava na recepte i druge tekstualne sadržaje iz baze recepata i tekstova portala kuvajsam.com, koji nisu jasno označeni kao autorsko delo vlasnika portala kuvajsam.com i korišćenje tog sadržaja slobodno je za sve.

Portal kuvajsam.com ne postaje vlasnik fotografija pripreme jela i hrane koje su nam poslali članovi i ostali korisnici portala kuvajsam.com, ali zadržava pravo korišćenja tih fotografija.

Ukoliko smatrate da je portal kuvajsam.com povredio Vaša autorska prava, kontaktirajte nas, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Članovi – politika privatnosti

Portal kuvajsam.com poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca sajta. Podatke iz procesa registracije, kao i ostale podatke o korisniku, portal kuvajsam.com neće davati na uvid trećoj strani. Portal kuvajsam.com ne traži nijedan privatan podatak od registrovanih članova, osim e-mail adrese. Portal kuvajsam.com se obavezuje da te e-mail adrese neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani.

Portal kuvajsam.com nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju posetioci. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim loginom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal kuvajsam.com zadržava pravilo da individualnom korisniku zabrani korišćenje servisa za članove, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio pravila korišćenja portala kuvajsam.com.

Portal kuvajsam.com se ne može držati odgovornim za neovlašćeno korišćenje naloga, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Linkovi na spoljne stranice

Kuvajsam.com sadrži linkove na web stranice izvan vlastitog portala, koje objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Youtube

Portal kuvajsam.com objavljuje video fajlove koji su locirani na serverima servisa youtube.com. Video fajlovi koji su označeni kao „Related“ postavljeni su po automatizmu youtube softvera na koji kuvajsam.com nema, niti može imati uticaja. Samim tim portal kuvajsam.com nije odgovoran za sadržaje ovih video fajlova.