Ukrašavanje torti

I najednostavnija torta izgleda lepše ako se ukrasi na prikladan i originalan način. Najobičniji način ukrašavanja je posipanje šećerom u prahu.

Možda niste znali da pomoću šećera u prahu možete na torti da napravite različite forme. Recimo, ako uzmete karton veličine torte i u njegovoj sredini izrežete zvezdu ili neki drugi oblik, pa kroz taj otvor sipate prah šećer, torta će dobiti lep ukras. Veoma efektne su i glazure.

Glazura od čokolade:

Materijal: 100 g čokolade, 3 kašike vrele vode, 200 g šećera u prahu.Čokoladu rastopite u šerpi, skinite s vatre i uspite kašiku vrele vode i malo šećera u prahu. Mešajući, postepeno dodajte šećer i vrelu vodu dok ne dobijete ujednačenu i gustu masu. Masom prelijte tortu.Između torte i glazure poslastičari često stavljaju premaz  koji se dobija od 2 ili 3 kašike džema od kajsija pomešanog sa dve kašike šećera.

Bela glazura:

Materijal: 200 g šećera u prahu, 1 belance, nekoliko kapi limunovog soka. Belance i šećer pomešajte u posudi, dobro ulupajte drvenom kašikom, dodajte nekoliko kapi limunovog soka i mutite dok masa ne postane bela i ujednačena.

Još saveta

Pošaljite komentar

Sva polja su obavezna. E-mail adresa biće vidljiva samo administratorima.