Kako pripremiti viršle

Izgleda jednostavno pripremiti viršle u tiganju, alo ko želi da one izgledaju i lepo a ne samo da budu ukusne, mora malo da se potrudi. Na primer, ne treba dozvoliti da viršla ispuca, već da ostane cela a ipak da bude rumena, reš. To možete postići ako se upoznate s malim tajnama oko pripremanja.

Za 4 osobe potrebno je 8 viršli, malo mleka, malo brašna, 3 kašike ulja.

1. Viršle najpre stavite u činiju i prelijte ih kipućom vodom, da viršla kasnije ne bi ispucala. Birajte čitave viršle, jer će sigurno ispucati one čiji su krajevi odlomljeni ili oštećeni.

2. Izvadite viršle iz vrele vode, poređajte na tanjir i izbodite tankom čačkalicom ili iglom. To je  potrebno kako viršla kasnije ne bi ispucala.

3. Zatim stavite u jedan tanjir brašno, a u drugi mleko, pa viršle najpre zamočite u mleko, a posle toga u brašno. Ovako pripremljene viršla postaće prženjem sočnija i urmenija. Za to vreme zagrejte u tiganju ulje do najvećeg stepena. Pre nego što viršle spustite u ulje, smanjite temperaturu na srednju jačinu. Prevrnite ih kad jedna strana porumeni.

4. Ovako priređene viršle servirajte na pireu od krompira ili na nekom drugom povrću. Izbor povrća je velik, jer ovako pripremljena viršla ide uz svako povrće.

Još saveta

Pošaljite komentar

Sva polja su obavezna. E-mail adresa biće vidljiva samo administratorima.